Hva er regenerativt landbruk?
Regenerativt landbruk blir løftet frem som en bro mellom økologisk og konvensjonelt landbruk. Men, hva er det egentlig?
Hva gjør at økologisk landbruk skiller seg fra annet landbruk?
Regenerativt landbruk blir løftet frem som en bro mellom økologisk og konvensjonelt landbruk. Men, hva er det egentlig?
På Haug Gård driver de med kylling konvensjonelt og grønnsaker økologisk. Her kan du lese mer om hvordan de overfører kompetanse og erfaringer mellom de to måtene å drive landbruk på.
Norges eneste heløkologiske meieri fungerer også som et opplevelsessenter. Her kan besøkende lære mer om prosessen fra jord til ferdig produkt, samtidig som de får se, smake og kjenne Rørosmeieriet på kroppen.
Ønsker du å lære mer om økologisk mat og landbruk? Da bør du ta et besøk til Tingvoll Økopark.
Økobonde Hellek Berge fra Sauherad i Telemark la om til økologisk jordbruk sist gang gjødselprisen gikk til himmels. Her er hans tips til bønder som vurderer å gjøre det samme.
Et argument mot økologisk jordbruk er at produksjonen krever større areal for å produsere samme mengde mat som i konvensjonelt jordbruk. Økobonde Hellek Berge mener debatten heller burde handle om hvordan vi kan redusere bruken av energikrevende og forurensende innsatsfaktorer i matproduksjonen.
Andrew hadde et ønske om å forstå økologi bedre og begynte å dyrke grønnsaker selv.
Marie og Simo ble leie av bylivet og begynte som gründere av økologisk lokalmat som selges direkte til kunde. Drivkraften er skaperglede
Uttrykket «som en fisk på land» har fått en ny mening av forskere på Nordmøre
Les den norske rapporten som kommenterer målet til EUs nye Green Deal. Rapporten konkluderer med at det er krevende, men mulig.
En statusoppdatering i mikroperspektiv.
Å dyrke sin egen mat i byen har vist seg å være veldig populært. NMBU tar trenden på alvor. Nå forsker de på smarte løsninger og det sosiale aspektet ved urbant landbruk.