Tingvoll Økopark ønsker å skape respekt for kretsløpet vi er en del av
Ønsker du å lære mer om økologisk mat og landbruk? Da bør du ta et besøk til Tingvoll Økopark.
Hva gjør at økologisk landbruk skiller seg fra annet landbruk?
Ønsker du å lære mer om økologisk mat og landbruk? Da bør du ta et besøk til Tingvoll Økopark.
Les den norske rapporten som kommenterer målet til EUs nye Green Deal. Rapporten konkluderer med at det er krevende, men mulig.
Andrew hadde et ønske om å forstå økologi bedre og begynte å dyrke grønnsaker selv.
En statusoppdatering i mikroperspektiv.
- Å drive økologisk handler for meg om å stelle så godt med matjorda at den kan levere råvarer med god kvalitet og høyt næringsinnhold i uendelig lang tid, forteller Anders Næss.
Marie og Simo ble leie av bylivet og begynte som gründere av økologisk lokalmat som selges direkte til kunde. Drivkraften er skaperglede
For å produsere mat er fruktbar jord helt nødvendig. I landbruket er det vanlig å tilføre jorda næring i form av gjødsel, slik som husdyrgjødsel og kunstgjødsel. Er det egentlig nødvendig å tilføre jorda ekstra næring? Grønngjødsling er et verktøy som i hovedsak virker ved å gjøre næringsstoffene som allerede er i jorda mer tilgjengelige, ved å stimulere til en aktiv jordmikrobiologi. Men hva er grønngjødsling? Og hvordan skiller det seg fra andre måter å gjøre jorda fruktbar på?
Regenerativt landbruk blir løftet frem som en bro mellom økologisk og konvensjonelt landbruk. Men, hva er det egentlig?
På Haug Gård driver de med kylling konvensjonelt og grønnsaker økologisk. Her kan du lese mer om hvordan de overfører kompetanse og erfaringer mellom de to måtene å drive landbruk på.
Norges eneste heløkologiske meieri fungerer også som et opplevelsessenter. Her kan besøkende lære mer om prosessen fra jord til ferdig produkt, samtidig som de får se, smake og kjenne Rørosmeieriet på kroppen.
Økobonde Hellek Berge fra Sauherad i Telemark la om til økologisk jordbruk sist gang gjødselprisen gikk til himmels. Her er hans tips til bønder som vurderer å gjøre det samme.
Et argument mot økologisk jordbruk er at produksjonen krever større areal for å produsere samme mengde mat som i konvensjonelt jordbruk. Økobonde Hellek Berge mener debatten heller burde handle om hvordan vi kan redusere bruken av energikrevende og forurensende innsatsfaktorer i matproduksjonen.