Podcaster om økologisk mat du kan følge med på
Er du nysgjerrig på økologisk mat og landbruk? Disse podcastene handler om mat, landbruk og bærekraft.
Nysgjerrig på hva økologisk mat er? Her har vi samlet nyttige artikler for deg som vil lære mer om økologiske matvarer og hvordan landbruket fungerer.
Er du nysgjerrig på økologisk mat og landbruk? Disse podcastene handler om mat, landbruk og bærekraft.
Matprisen hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. I år fyller prisutdelingen 10 år, og juryen tar gjerne imot tips til gode kandidater til de åtte priskategoriene.
Økologisk.no presenterte Hanne Lene Dahlgren som årets formidler under Matprisen 2021. Programmet ble sendt på Matkanalen 25. november samme år.
Mange sverger til kalkun på nyttårsaften. Homlagarden er den eneste kalkunprodusenten i Norge som avler opp kalkunene etter økologiske prinsipper. Hva kjennetegner økologisk produsert kalkun?
Fra å være noe som har vært forbeholdt de spesielt interesserte, er i dag fermentering noe som foregår på norske kjøkken landet over. Hva er egentlig fermentering, og hvorfor er det bra?
Mølleren Sylvia samarbeider med småskala bønder som har spesialisert seg på økologisk og biodynamisk landbruk. Mandag mottok de den gjeve Debioprisen.
I november gikk World Cheese Award av stabelen i Wales. To av de tre norske ostene som vant “super-gull”-medalje er økologiske.
Den 14. november går Matprisen av stabelen for niende gang. Vi har tatt en prat med de tre nominerte til årets Debiopris, som alle er nominerte til prisen for første gang.
FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) har satt 2021 som det internasjonale året for frukt og grønnsaker for å sette søkelys på koblingen mellom ernæring, helse og matsikkerhet.
Sammenhengen mellom økologisk mat og bærekraft formidles gjennom prisutdelinger og heder når Matprisen arrangeres for 8. gang i 2021. Nå kan du komme med forslag til juryen.
Hva er økologisk og bærekraftig mat? Matprisen lærer deg om hva, hvem og hvordan. Se vinnerkandidatene og fjorårets sending her.
Anita Land og Grete Lene Serikstad inviterer jevnlig kunnskapstørste brukere til å lese artikler på Agropub. Mandag mottok de prisen som Årets forskningsformidler.