Flere ønsker å produsere og selge økologisk mat i Norge
Tall fra 2020 viser at det er økt interesse for å produsere, foredle og selge økologisk mat i Norge, mens antallet jordbruksbedrifter går ned.
Tall fra 2020 viser at det er økt interesse for å produsere, foredle og selge økologisk mat i Norge, mens antallet jordbruksbedrifter går ned.
FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) har satt 2021 som det internasjonale året for frukt og grønnsaker for å sette søkelys på koblingen mellom ernæring, helse og matsikkerhet.
-Om du ikke har varmkompostbeholder eller uteareal, eller vil prøve noe nytt, anbefaler jeg gjerne bokashi, skriver gjesteblogger Ine Vik.
Visste du at termen «grønnsak» slettes ikke finnes i botanikken?
Minimal bruk av tilsetningsstoffer, god velferd for husdyra og ingen bruk av kunstgjødsel eller kjemisk-syntetiske plantevernmidler.
Mange potetsorter dyrkes økologisk, og etterspørselen er stor.
Anita Land og Grete Lene Serikstad inviterer jevnlig kunnskapstørste brukere til å lese artikler på Agropub. Mandag mottok de prisen som Årets forskningsformidler.
Viktig, og heftig debattert. Men hva er forskjellen?
Den årlige Økouka er rett rundt hjørnet. Her er noen arrangementer det er verdt å få med seg under .
Zynk Communication & Leadership har fått i oppdrag å evaluere Matmerks generiske markedsføring av økologisk mat mellom 2012 og 2016. Zynk har intervjuet sentrale aktører innen økologisk matproduksjon og vurdert innholdet på Matmerks digitale plattformer økologisk.no og Økoprat.
Noen ganger får du ikke det du tror – mange jukser med maten. Rema 1000 bruker økologisk mat som verktøy mot matjuks.
-I det siste har jeg jobba med en frukt og grønt-guide til barn. En ting de ofte vil ha svar på, er om man skal skrelle. Et godt spørsmål!