Velkommen til vår samleside for fag og forskning om økologisk mat og landbruk. Økologisk produksjon er et kunnskapsbasert system som er i stadig utvikling, drevet frem av nysgjerrighet, innovasjon og et ønske om å finne de beste løsningene for jorda, plantene, dyra og oss mennesker.
Kunnskap er kjernen i alt vi gjør. Forskning gir oss innsikt i alt fra hvordan vi best kan bygge opp et levende og fruktbart matjordsmonn, til hvordan økologiske prinsipper bidrar til økt biologisk mangfold og et mer bærekraftig matsystem.
Enten du er student, bonde, forsker eller bare en engasjert forbruker, har vi samlet et knutepunkt for deg som vil gå i dybden. Utforsk ressursene, dykk ned i forskningen og hold deg oppdatert på kunnskapsfronten innen økologisk mat og landbruk.
-
Agropub Agropub er det ledende norske nettstedet for kunnskap om økologisk landbruk og agronomi.
-
NORSØK Agropub eies og driftes av Norsk senter for økologisk landbruk, NORSØK.
-
Kore Forskningsdatabase med tilgang til forskning på matproduksjon og kvalitet på mat og jord; finn det du trenger innen forskning på grønnsaker, frukt og bær, husdyr, kjøtt og melk, matjord, matsvinn, folkehelse og økonomi.
-
Vitenskapskommiteen for mattrygghet Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet gjennomgått og sammenstilt forskning om økologisk og konvensjonell mat og matproduksjon. <br>
Økologisk mat i svangerskapet, svangerskapsdiabetes og helseutfall hos barna
Mat, meninger og muligheter
Forbrukerundersøkelse om holdninger, kunnskap og engasjement
knyttet til landbruk og matproduksjon.
Sammenligning av økologisk og konvensjonell mat og matproduksjon
Delrapport – Plantehelse og planteproduksjon
Delrapport – Vedlegg – plantehelse og planteproduksjon
Delrapport – Dyrehelse og dyrevelferd
Delrapport – Humanhelse
Delrapport – Smittestoffer
Delrapport – Plantevernmidler
Mer om rapporten fra Vitenskapskomiteen finner du her