Kapittel 1 - Forord
1.1 Forord, rammer for historien, begrepsbruk og kilder
Kapittel 2 - Bakgrunn for hvorfor økologisk landbruk oppsto
2.1 - 2.3 Et landbruk i endring, to utviklingsretninger, økologisk landbruk er ikke gammeldags landbruk
Kapittel 3 - Alternative driftsmetoder oppstår
3.2 Organisk-biologisk landbruk
Kapittel 4 - Utformingsfasen - fra rundt 1930 til rundt 1960
4.1 De første initiativene i Norge
4.3 Biologisk-dynamisk Forening stiftes i 1950
4.4 Samarbeid på tvers av landegrenser
Kapittel 5 - Etableringsfasen - fra rundt 1960 til 1990
5.1 Økologisk landbruk posisjonerer seg på mange områder
5.3 Foregangsbønder i en brytningstid
5.4 Helios - vareomsetning i nye former
5.5 Fra jordbruk som alternativ til alternativt jordbruk - etableringen av Norks Økologisk Landbrukslag
5.6 Etablering av forsøksring og kompetansesenter for økologisk landbruk
5.7 Et landsdekkende nettverk av forsøksringer og fagseksjoner
5.8 Sertifiseringsordning for økologisk landbruk - Debio
5.9 Produsentlaget for omsetning av Debio-sertifiserte landbruksprodukter
5.11 Samarbeidsutvalg innen økologisk landbruk
5.12 Opplæringstilbud innen økologisk landbruk
Kapittel 6 - Konsolideringsfasen
6.1 Fra skepsis til anerkjennelse
6.2 Utvikling av retningslinjer for økologisk produksjon gjennom internasjonale paraplyorganisasjoner
6.3 Regellverksutvikling i Norge
6.4 Ren statskontroll eller samarbeid med private aktører?
6.5 Mål, handlingsplaner og styringsdokumenter
6.7 Produsentrettede tilskudd og utviklingsprosjekter
6.8 Store nasjonale satsningsprogrammer
6.9 Informasjonskampanjer og generisk markedsføring
6.10 Informasjons- og rådgivningstjenester for produsenter
6.12 Produktutvikling og vareutvalg
6.13 Økologisk mat i storhusholdninger
6.14 Riksrevisjonens gjennomgang
6.15 Motgang og medgang