kuttet-agropub-vinnere-årets-forsknignsformidlere-økoprat

Agropub er årets forskningsformidlere

Anita Land og Grete Lene Serikstad inviterer jevnlig kunnskapstørste brukere til å lese artikler på Agropub. Mandag mottok de prisen som Årets forskningsformidler.

Skrevet av Debio den
Del denne siden

Nettstedet Agropub vant prisen som Årets forskningsformidler under Matprisen 2017. I sterk konkurranse mot fagbladet Økologisk Landbruk og Ragna Kronstad.
- Det er veldig bra å vinne, vi er veldig takknemlige, men de andre kandidatene hadde også vært verdige vinnere, sier Anita Land i Norsk Senter for økologisk jordbruk på Tingvoll.

Godt besøkt

Nettstedet ble opprettet i 2012. Det startet som et samarbeid mellom Gan forlag og Norsk Senter for økologisk jordbruk.
- Nettsidens mor var Liv Birkeland og hun samarbeidet med Guro Barstad. Det startet med bakgrunn i ei håndbok som vi laget om Økologisk Landbruk, forteller redaktør Anita Land. 
I det siste året har den hatt en digital oppussing og relansering. Agropub.no er godt besøkt og har 1000 unike brukere hver dag.  De kunnskapstørste besøkende er alt fra de som har lyst til å legge om til økologisk landbruk til studenter, agronomer og forskere.
- Vi har lagt ned mye arbeid i siden og vi føler at vi er en motvekt til den hurtiginformasjonen som mange formidler i dag, sier Anita Land.

Vei inn til ”gammel kunnskap”

Nettstedet presenter forskning og informasjon om økologiske produksjonsmetoder for plantekulturer og husdyr tilpasset norske forhold.
- Hvorfor har den blitt så godt mottatt?
- Vi har konsentrert oss om litt lange faglige artikler, det kan være alt fra hvordan dyrke gulrot til jordliv. Jeg tror den har blitt så populær fordi vi prøver å tilgjengeligjøre veier inn til gammel kunnskap.  Folk er opptatt av grunnleggende kunnskap om agronomi.
- Er det noen tema som er mer besøkt enn andre?
- Analyse og praktisk råd til dyrking av tomat kommer høyt opp, men også karbon og jordliv er det stor interesse for.

Økende interesse

Anita Land opplever at interessen for økologisk landbruk er økende. Deres lesere kommer både fra landbruksmiljøet men også utenfra.
- Der har vi vår misjon, det er en vei inn til agronomi og landbruk for mange.

Nå skal de forbedre og utvikle siden.

- Vi blir aldri ferdig med siden og vi må fortsette å utvikle den. Vi har tonet ned nyheter, vi satser på fagartikler og skal løfte opp kalenderen noe mer. Når det gjelder den faglige biten vil de løfte dette opp på nettsiden.
- Vi er ikke redd for å være litt for faglig, jeg tror folk er motivert til å lese mye om det som interesserer dem, avslutter Anita Land.

Årets forskningsformidler-kopi