Astrid Nässlander Kokkeliv Matprisen foto Per Sollerman

Bli med å foreslå kandidater til Matprisen 2021

Sammenhengen mellom økologisk mat og bærekraft formidles gjennom prisutdelinger og heder når Matprisen arrangeres for 8. gang i 2021. Nå kan du komme med forslag til juryen.

Hva er økologisk mat
Skrevet av Debio den
Del denne siden

Matprisen 2021 går av stabelen for 8 gang i november 2021, og til årets prisutdeling kan du foreslå kandidater til samtlige priskategorier.

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjøres fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikk knyttet til bærekraft og økologi.

Kjenner du noen som har formidlet positivt om bærekraftige måltider, som har modige og sterke meninger om mat og landbruk? Kjenner du noen som utmerker seg med genuin interesse for bærekraft og som bidrar til å spre kunnskap og inspirasjon?

Du kan nominere kandidater til disse kategoriene:

Matprisen

Årets Kjøkken

Årets Formidler

Årets Storkjøkken

Barne- og ungdomsprisen

Årets Produsent

Debioprisen

Utfordrerprisen.

Les mer om kategoriene her.

Se hele sendingen fra 2020

Se hele sendingen fra 2019

Send inn ditt forslag med dette skjematet innen 26. april 2021