Åpner opp for nominasjoner til Matprisen 2023

Åpner opp for nominasjoner til Matprisen 2023

Matprisen hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. I år fyller prisutdelingen 10 år, og juryen tar gjerne imot tips til gode kandidater til de åtte priskategoriene.

Hva er økologisk mat
Skrevet av Siri Stensland den
Del denne siden

- Skal vi løse klima- og naturkrisen må vi spise og produsere mer bærekraftig mat. Derfor har Matprisen i ti år hedret folk som tar bærekraftige matvalg. De trenger vi flere av, sier Ingrid Kleiva Møller, juryleder og fagrådgiver for bærekraftig matproduksjon i Framtiden i våre hender.


Jurylederen påpeker at det for Matprisen er vesentlig at det ikke bare er de som roper høyest som blir hørt. Hun oppfordrer derfor alle til å foreslå kandidater til Matprisen 2023. Tidligere nominasjon er ingen hindring.
− Vi i juryen har stor nytte av forslagene som kommer inn. Derfor håper vi så mange som mulig benytter muligheten til å fremheve dyktige aktører, både enkeltpersoner og hele organisasjoner, forteller hun.

Åtte priser deles ut under Matprisen

De siste ti årene har det blitt et stort spenn av vinnere fra alle deler av bransjen. Blant vinnerne finner man alt fra storkjøkkenaktører, restauranter og restauratører, meierier, ildsjeler, kjøttprodusenter og vegetarianere, landhandlere og bransjeorganisasjoner. 

 

I år er det totalt åtte priser som deles ut under Matprisen. Det er Matprisens uavhengige jury som har ansvaret for å velge ut kandidater til de åtte prisene. 

 

Kandidatene som nomineres til Matprisen 2023 vil vurderes ut ifra egne priskriterier. I løpet av høsten 2023 annonserer juryen tre nominerte i disse priskategoriene. Vinnerne kåres under prisutdelingen 13. november på Sentralen i Oslo.

 

Du kan melde inn dine forslag her.