Aktuelt
Økologisk kylling
Hva er forskjellen på økologisk og konvensjonell kylling? Hvor mye økologisk kylling produseres i Norge, og hvor får du kjøpt disse produktene? Lær mer om økologisk kylling her.
Økologisk landbruk som bærekraftig løsning
Økologisk landbruk handler blant annet om å finne sammenhenger mellom biologisk mangfold og CO2-fangst. Se film.
Podcaster om økologisk mat du kan følge med på
Er du nysgjerrig på økologisk mat og landbruk? Disse podcastene handler om mat, landbruk og bærekraft.
EU vil tredoble økologisk areal før 2030
EU sin "Farm to fork strategy" anerkjenner økologisk landbruk som en del av klimaløsningen.
Åpner opp for nominasjoner til Matprisen 2023
Matprisen hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. I år fyller prisutdelingen 10 år, og juryen tar gjerne imot tips til gode kandidater til de åtte priskategoriene.
Matprisen 2021 - årets formidler
Økologisk.no presenterte Hanne Lene Dahlgren som årets formidler under Matprisen 2021. Programmet ble sendt på Matkanalen 25. november samme år.
EU vil ha 25% økologisk landbruksareal innen 2030
Les den norske rapporten som kommenterer målet til EUs nye Green Deal. Rapporten konkluderer med at det er krevende, men mulig.
Naturen i eget liv
Andrew hadde et ønske om å forstå økologi bedre og begynte å dyrke grønnsaker selv.
Hva skjer i jorda nå?
En statusoppdatering i mikroperspektiv.
Økologisk landbruk som klimaløsning
Økologisk landbruk handler blant annet om å være snill mot jorda og la den gjøre jobben med å fange CO2 for oss.
Økologisk gris
Her er reglene for økologiske gris i norsk landbruk.
Hvordan skal vi produsere mat i framtida?
Etter en enorm prisvekst på kunstgjødsel i 2008, la bonde Hellek Berge om til økologisk produksjon. Nå er han pådriver for at flere norske gårdsbruk skal ta i bruk regenerative prinsipper.
Levende opptatt av jord
- Å drive økologisk handler for meg om å stelle så godt med matjorda at den kan levere råvarer med god kvalitet og høyt næringsinnhold i uendelig lang tid, forteller Anders Næss.
Drevet av skaperglede
Marie og Simo ble leie av bylivet og begynte som gründere av økologisk lokalmat som selges direkte til kunde. Drivkraften er skaperglede